מידע אודות סוגי הפרויקטים השונים:

פרויקט ההוראה:

בפרויקט זה תלמידים בעלי הישגים לימודיים טובים מאוד בכל המקצועות ועם יכולת דידקטית מלמדים תלמידים צעירים בכיתה ט'.

  1. תלמידי פרויקט ההוראה מלמדים בכתות ט' מקצועות טכנולוגיים.
  2. פרויקט זה קיים כ- 19 שנה ובו השתתפו מעל 350 תלמידים.
  3. פרויקט יוקרתי אשר אליו מגיעים מועמדים איכותיים ביותר.

מטרות הפרויקט:

  1. להתגבר על פערי הידע בין התלמידים המגיעים לבית הספר
  2. אתגר לימודי לתלמידים מצטיינים.
  3. גוון שיטות ההוראה – עבודה בקבוצות.
  4. לימוד בכיתה הטרוגנית.
  5. שיטות לימוד שונות.
  6. דרכי הערכה יחודיות.
  7. פיתוח מנהיגות ועבודת צוות.

רובוטיקה First

פרויקט FIRST (For Insperation and Recognition of Science and Technology)

יוצא לדרך בישראל מידי שנה. הפרויקט הוא יוזמה של ארגון FIRST האמריקני. הפרויקט מאפשר לתלמידים לגלות ולהתרגש מתהליך התכנון, העיצוב והבנייה של מערכת בקרה מתוחכמת- רובוט בגודל תעשייתי, בתהליך למידה המלווה במשוב מוחשי.

תחרות הרובוטים של FIRST מאתגרת את התלמידים ואת המהנדסים לפתור בעיות נפוצות הכרוכות בעיצוב של מערכת בקרה כאמור, במסגרת הכוללת קובץ חוקים מוגדר, פרק זמן של שישה עד שבעה שבועות ושימוש בערכת חלקים סטנדרטים.

כל קבוצה מרכיבה רובוט מהחלקים שקיבלה, והרובוטים שהורכבו משתתפים בסדרה של תחרויות. בשלב השיפוט, עבודת הקבוצות מוערכת ע"פ קריטריונים של מצוינות בתחום העיצוב, רוח הקבוצה, מקצועיות ויכולת להתגבר על קונפליקטים בתהליך הבנייה.

פרויקט FIRST מאפשר הזדמנות יחודית לחיבור תלמידים אל עולם של טכנולוגיה מתקדמת, ומכאן שחשיבותו אינה רק בהיבט החינוכי אלא גם בהיבט הלאומי, הפרוייקט הזה הוא ראש חץ של השקעה בעתיד, והכוונת התלמידים של היום למחקר ופיתוח ישראליים של מחר.

לווינים וחלל

פרויקט יחודי ללימוד הנדסת חלל (STMC) בבית הספר התיכון הנדסאים שליד אוניברסיטת ת"א, בהנחיית ד"ר אנה הלר. פרויקט לוינים וחלל שואף לממש את מיטב פונטנציאל הנוער הישראלי בנושא טכנולוגיות מתקדמות של החלל, בשילוב אינטרסים מדיניים.

כמו כן, התוכנית מפתחת כישורי מנהיגות ועבודת צוות ומכינה את תלמידיה למצוינות טכנולוגית.

השאיפה המעשית של הפרויקט, הינה לתכנן ולבנות שני פיקו-לויינים וכן תחנת קרקע לקליטה ובקרה של לויינים מטאורולוגים שהושלמה בשנה שעברה.

התלמידים חוקרים היום נושאים שונים הקשורים בתחום טכנולוגית חלל ומפתחים עבודות גמר לבגרות בטכנולוגיה ברמה של חמש יחידות. בעתיד, עם השלמת התכנון ובניית הלווינים יהיו השגי התלמידים גבוהים מהמצופה בקנה מידה עולמי.

התלמידים המשתתפים בפרוייקט STMC מאורגנים לפי מחלקות לימודיות,

מעשיות ומנהלתיות. יחדיו הם פועלים למען מימוש מטרות וחזון משותף. תלמידים המראים התעניינות יתר בכיתות הלימוד במקצוע "טכנולוגית חלל ולווינים" מוזמנים להצטרף לקבוצות הפרויקטים.

המחלקה הטכנולוגית – מייצגת את החלק הטכנולוגי- פיתוח של STMC.

המחלקה עוסקת בכל תחום הקשור ללוינים, החל מתחנת שידור וקליטה קרקעית ועד לפיתוח הלווין האמיתי.

כניסה למערכת